Bouw woningen Livingstone Park in Gouda van start

Bouw woningen Livingstone Park in Gouda van start

Het officiële startsein voor de bouw werd gegeven door (v.l.n.r.) Jan Kees Oppelaar, Kees de Niet, Stefan Boere en Hessel Vonk.

Op donderdag 22 juni jl. vond de officiële start plaats van de bouw van de woningen binnen het plan Livingstone Park in Gouda, samen met  de toekomstige bewoners en projectbetrokkenen. Jan Kees Oppelaar, wethouder ruimtelijke ordening gemeente Gouda, gaf met een druk op de knop op feestelijke wijze het startsein voor de bouw.

Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft (in samenwerking met Driestar) voor dit project 59 woningen ontwikkeld. Van Zanten Bouw gaat de woningen realiseren. Stefan Boere, regiomanager West bij Janssen de Jong Projectontwikkeling: “Fantastisch om hier te staan tijdens het start bouw moment van dit prachtige plan! Mede dankzij het intensieve en goede participatietraject en de constructieve houding van de buurt, hebben we het ontwikkelproces snel kunnen doorlopen. Samen hebben we een mooi plan gemaakt, waardoor het bestemmingsplan werd vastgesteld zonder dat daartegen beroep aangetekend werd.”

Aantrekkelijke diverse mix
Ook wethouder Oppelaar is enthousiast: "Fijn dat er gestart wordt met dit mooie project, met een aantrekkelijke en diverse woningmix. Het worden prachtige en duurzame woningen nabij veel groen, waar het fijn wonen en recreëren is. Met de bouw van deze woningen dragen we bij aan het terugdringen van het tekort aan woningen, waarvan ook een deel betaalbare woningen voor jongeren en starters. Daar is ook enorm veel behoefte aan."

Closing the circle together
“’Closing the circle together’ is de slogan van JAJO. We zijn er trots op dat we dit mooie plan met drie dochterondernemingen van JAJO tot stand mogen brengen. Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het plan ontwikkeld, New Horizon heeft het voormalig verpleeghuis op deze locatie circulair ontmanteld en wij gaan nu starten met de bouw!”, laat Kees de Niet, directeur Van Zanten Bouw, weten. De woningen worden naar verwachting over een jaar opgeleverd.

Over Livingstone Park
Livingstone Park biedt ruimte aan 59 gevarieerde woningen, bestaande uit 18 appartementen in de sociale huursector bestemd voor jongeren/ starters, 21 hoek- en rijwoningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 10 vrijstaande woningen. Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “ Mooi dat Janssen de Jong Projectontwikkeling en Van Zanten Bouw de woningen voor ons gaan realiseren. Zo komen er meer sociale huurwoningen voor starters, dat is hard nodig.” In het plan is veel ruimte voor water en groen wat in combinatie met de positionering van woningen langs korte, informele ontsluitingsstraatjes zorgt voor een ontspannen, welhaast dorpse setting. En dat midden in een stad als Gouda, nabij alle stedelijke voorzieningen.

Nog enkele woningen beschikbaar
Wonen in een duurzame woning? Er zijn nog enkele koopwoningen beschikbaar. Bel (0182-511283) of mail (nieuwbouw@viavesta.nl) met Viavesta Makelaars en zij plannen graag een oriënterende afspraak in. Kijk op livingstonepark.nl voor het actuele aanbod. De 18 sociale huurappartementen gaan ongeveer drie maanden voordat de woningen gereed zijn in verhuur via Woningnet.nl. De geplande oplevering is vanaf tweede helft 2024. Meer info op www.mozaiekwonen.nl.