NIEUWBOUW LIVINGSTONE PARK GOUDA STAP DICHTERBIJ

NIEUWBOUW LIVINGSTONE PARK GOUDA STAP DICHTERBIJ

De herontwikkeling van het perceel van het voormalig verpleeghuis Bloemendaal aan de Livingstonelaan te Gouda komt steeds dichterbij. Wethouder Rogier Tetteroo van gemeente Gouda en Arjan van der Neut, regiomanager west Janssen de Jong Projectontwikkeling, onthulden op 17 maart jl. het reclamebord op het perceel waar komend jaar fraaie woningen zullen verrijzen.

ANTERIEURE OVEREENKOMST
Dit deden zij ter viering van de eerder tussen de Gemeente Gouda en Levenssteen B.V. ondertekende anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van het plangebied. (Levenssteen B.V. is een samenwerking tussen Janssen de Jong Projectontwikkeling en investeringsmaatschappij Driestar.) Met deze handeling werd tevens de naam van het project bekend gemaakt. Het project gaat vanaf heden verder onder de nieuwe naam ‘Livingstone Park’. Op de website www.livingstonepark.nl kan men zich inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van het project.

VERRIJKING IN GOUDA
Wethouder Tetteroo geeft aan dat het project een verrijking is voor Gouda. “De gemeente is zeer verheugd met de nieuwbouw voor Livingstone Park. De woningen worden gebouwd voor elke portemonnee, zijn gasloos en voldoen aan de nieuwste duurzaamheidseisen. Ze kijken deels uit op de prachtige Bloemendaalseweg. Het bouwplan wordt in architectuur en stedenbouwkundige opzet met respect voor dit historisch lint zo goed mogelijk ingepast.”

DORPSE SETTING
Livingstone Park geeft na herontwikkeling ruimte aan 59 gevarieerde woningen, bestaande uit 18 appartementen in de sociale huursector bestemd voor (jonge) starters, 21 hoek- en rijwoningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 10 vrijstaande woningen. Het plan kent veel water en groen wat in combinatie met de positionering van woningen langs korte, informele ontsluitingsstraatjes zorgt voor een ontspannen, welhaast dorpse setting. En dat midden in een stad als Gouda, nabij alle stedelijke voorzieningen.

INSPIRATIEBRON
“Het prachtige karakter van de Bloemendaalseweg was de inspiratiebron voor het ontwerp van Livingstone Park. De Bloemendaalseweg kent nauwelijks autoverkeer en is een plek waar je rust en ruimte vindt. Het heeft bijna een dorpsgevoel en dat midden in een drukke stad als Gouda. In Livingstone Park vind je eveneens deze rust en ruimte. In de doodlopende, korte straatjes komt alleen bestemmingsverkeer. De woningen aan deze ontsluitingsstraatjes hebben allen zicht op de Bloemendaalseweg. Tevens halen we het water vanaf deze kant van het plan echt Livingstone Park in. Hierdoor krijgen meerdere woningen een tuin aan het water met zicht op de Bloemendaalseweg”, aldus Van der Neut.

PLANNING
Janssen de Jong Projectontwikkeling werkt momenteel samen met BBHD architecten aan het voorlopig ontwerp voor Livingstone Park. Naar verwachting zal eind 2021 de verkoop van de woningen starten. Bij een spoedig verloop hiervan, kan in 2022 gestart worden met de bouw van de woningen.

OVER JANSSEN DE JONGE PROJECTONTWIKKELING
Janssen de Jong Projectontwikkeling is een onafhankelijke en risicodragende projectontwikkelaar, met name gespecialiseerd in woningbouwprojecten. Van kleinschalige woningbouwplannen tot duurzame gebiedsontwikkeling of omvangrijke herstructurering. Veelal nieuwbouw, maar ook transformaties. De ambitie van het bedrijf is om met haar projecten te laten zien dat duurzaam, design, comfort en betaalbaar prima samen gaan. Janssen de Jong Projectontwikkeling is gevestigd in Son en Breugel, Utrecht en Hengelo.