SNEAKPREVIEW: RIJWONINGEN

SNEAKPREVIEW: RIJWONINGEN

WAAROM WONEN IN LIVINGSTONE PARK?
In aanloop naar de start verkoop geven we in iedere nieuwsbericht de bijzondere aspecten van één van onze woningtypes aan. In deze nieuwsbrief is het een sneakpreview van onze rijwoningen. In het plan komen straks 21 rijwoningen te staan verdeeld over 4 woonblokken, die ideaal zijn voor (jonge) gezinnen!

MAAK KENNIS MET ONZE RIJWONINGEN
De rijwoningen zijn per blok verschillend in de beukmaat, namelijk: 5,7 meter en 5,4 meter. De meesten woningen zijn 10 meter diep, maar er zijn ook rijwoningen van 9 meter diep. De woningen variëren in woonoppervlakte tussen ca. 110 - 155 m2. Door het toepassen van verschillende kleuren metselwerk en een verschil in kapvorm, heeft iedere woning een eigen uitstraling, dit zorgt tevens voor een gevarieerd straatbeeld. Enkele hoekwoningen zijn voorzien van een parkeerplek op eigen terrein, een ruime (aangrenzende) berging of zelfs een charmante erker. 

De begane grond krijgt een traditionele indeling met keuken aan de voorzijde en woonkamer grenzend aan de achtertuin. De woonkamer heeft een grote raampartij met een openslaande deur naar de achtertuin, waar je in de warme zomermaanden heerlijk kunt genieten van de zon. Op de eerste verdieping vind je drie slaapkamers, een badkamer voorzien van standaard sanitair, zoals een douche en wastafel. De zolder is heerlijk ruim, waardoor je hier nog een extra kamer(s) kunt creëren. 

Graag presenteren wij hierbij de impressie van de rijwoningen voor blok 3.

31583_-_Ext_06-small

WONEN TUSSEN WATER EN GROEN
Livingstone Park is zo ontworpen dat het een ontspannen en groen woongebied zal worden. Aan de zijde van de Bloemendaalseweg loopt een bestaande watergang. Deze watergang wordt op verschillende plekken het plangebied in getrokken, waardoor er een waterrijke structuur ontstaat. Diverse percelen liggen aan het water wat zorgt voor een heerlijke ontspannen sfeer. 

In het plangebied worden vele bestaande bomen behouden, waarvan er drie monumentale bomen (Hollandse Lindes) zijn. In het plan worden ook diverse nieuwe bomen aangeplant, zodat het de biodiversiteit van de omgeving kan versterken. In de hofjes worden op sommige plekken natuurlijke speeltoestellen voor kinderen geplaatst, waar kinderen heerlijk kunnen spelen in het groen.

31583_-_Ext_09-small

NATUURINCLUSIEF BOUWEN
Natuurinclusief bouwen is bouwen waarbij de woningen en de inrichting bijdragen aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden. Bij diverse woningen worden er vleermuiskasten in de gevel geïntegreerd, er ruimte is voor dieren om te leven in deze omgeving. In het plan zullen ook vegetatiedaken worden toegepast waardoor de wijk nog groener oogt. Aan de voorzijde van de woning worden hagen aangebracht. Al met al een groene wijk!

KLIMAATADAPTIE
Livingstone Park past klimaatadaptieve voorzieningen in het plangebied toe, hiermee proberen wij de effecten van de klimaatverandering te beperken (wateroverlast en hittestress). De toegepaste water- en groenvoorzieningen, zoals de vegetatiedaken en waterdoorlatende bestrating in het plangebied, zorgen voor een goede wateropvang en daarmee voorkomt het overbelasting op riolen en waterzuiveringsinstallaties. 

Afbeelding4