VOORMALIG VERPLEEGHUIS WORDT DONORGEBOUW

VOORMALIG VERPLEEGHUIS WORDT DONORGEBOUW

Het voormalig verpleeghuis gaat niet helemaal verloren. Het pand wordt namelijk ontmanteld door New Horizon.

Om de start van de ontmanteling van het complex symbolisch vorm te geven overhandigde Stefan Boere, regiomanager Janssen de Jong Projectontwikkeling, een plaquette in de vorm van een hart aan wethouder Rogier Tetteroo in bijzijn van Alex Verkuijlen, directeur New Horizon Urban Mining. “Met dit hart duiden we het gebouw aan als ‘donorgebouw’, waarmee wordt voorkomen dat vrijkomende, waardevolle materialen verloren gaan”, legt Alex uit.

Na de oogst van bruikbare circulaire materialen en de asbestsanering in en rondom het pand, zal de machinale ontmanteling plaatsvinden door New Horizon Oogstbedrijf B.V..

CIRCULAIR VOORLOPER
Stefan: “Dit is ook een bijzondere gebeurtenis voor ons. Dit is namelijk het eerste grote project dat Janssen de Jong Projectontwikkeling oppakt met zusterbedrijf New Horizon. Alle dochterondernemingen van Janssen de Jong Groep hebben circulariteit hoog in het vaandel staan. Wij willen een voorloper zijn in het ontwikkelen en toepassen van circulaire totaaloplossingen. Voor beweging in de markt zorgen en invulling geven aan een duurzame maatschappij die ook voor toekomstige generaties leefbaar is. Daar is dit project een mooi voorbeeld van!”

Wethouder Tetteroo: “Het project past bij de circulariteitsambities die wij als gemeente hebben. Daarnaast sluit het project mooi aan op onze wens voor gemengde wijken in de stad. Het is bijzonder dat er van de 59 woningen, 18 woningen worden gebouwd voor jongeren in de sociale huursector.”

GEVARIEERD WOONPROGRAMMA
De gloednieuwe te realiseren woonwijk aan de Bloemendaalseweg/ Livingstonelaan kent een aantrekkelijke en diverse woningmix. De 59 woningen bestaan - zoals wethouder Tetteroo al aangaf - uit 18 appartementen in de sociale huursector bestemd voor jongeren/starters. Daarnaast is er ruimte voor 21 hoek- en rijwoningen, 10 twee-onder-één-kap woningen en 10 vrijstaande woningen. In woonoppervlakte variërend tussen circa 42 m2 tot wel 198 m2.
Het plan kent veel water en groen wat in combinatie met de positionering van woningen langs korte, informele ontsluitingsstraatjes zorgt voor een ontspannen, welhaast dorpse setting. En dat midden in een stad als Gouda, nabij alle stedelijke voorzieningen. De verkoop start naar verwachting in het voorjaar van 2022, waarna in de eerste helft van 2023 gestart kan worden met de nieuwbouw. 

3_1

Fotobijschrift: Het plaquette is bevestigd op het te oogsten pand. (V.l.n.r.: Alex Verkuijlen, wethouder Rogier Tetteroo en Stefan Boere.)