De verbinding tussen bestaand en nieuw

De verbinding tussen bestaand en nieuw

Vanaf de Livingstonelaan lopen straks vier zijstraatjes Livingstone Park in, tot aan het water van de Bloemendaalseweg. Hierdoor ontstaan kleinere, rustige buurtjes, met een mooi zicht op de Bloemendaalseweg. De straatjes zijn doodlopend en dus enkel toegankelijk voor bestemmingsverkeer. De kop van ieder straatje krijgt een eigen stuk openbaar groen, ieder met een eigen karakter. Zo zorgt Livingstone Park voor een mooie verbinding tussen de bestaande woningen aan de Livingstonelaan en de Bloemendaalseweg.

Een gevarieerd woonprogramma

Een gevarieerd woonprogramma

In Livingstone Park valt je oog op een gevarieerd woonprogramma met een palet aan  woningen in afwisselende architectuur. Met die mix ontstaat hier een mooie, aantrekkelijke, kleinschalige en gezellige woonwijk. Ruime keuze want er worden 59 woningen gebouwd: 21 hoek- en rijwoningen, 10 twee-onder-één-kap woningen en 10 vrijstaande woningen. Ook komen er 18 huurappartementen in de sociale huursector voor starters. Veel woningen krijgen de mogelijkheid om te parkeren op eigen terrein. Diverse hoekwoningen worden voorzien van een charmante erker en een garage. De verschillende gevelaanzichten zorgen voor een afwisselend straatbeeld. Kortom: in Livingstone Park valt heel wat te ontdekken.

Wonen aan de Bloemendaalseweg

Wonen aan de Bloemendaalseweg

Het water vanaf de Bloemendaalseweg wordt iets vergroot en de wijk binnengehaald, waardoor meerdere woningen een tuin aan het water krijgen. Langs het water van de Bloemendaalseweg komen vrijstaande woningen, welke onderling variëren in uiterlijk. Enkele woningen krijgen een klein bruggetje naar de Bloemendaalseweg, waardoor deze lopend of met de fiets direct bereikbaar is. 

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

Livingstone Park wordt een toekomstbestendige wijk. Waarbij rekening wordt gehouden met de lokale biodiversiteit en (veranderende) natuur. Het wordt waterrijk en groen. Dit geeft niet alleen een prettig verblijfsklimaat, maar het zorgt ook voor een goede wateropvang. Het aanwezige groen en water in en rondom de wijk zorgen voor verkoeling en een verlaging van de omgevingstemperatuur. Het werkt tevens als een buffer tijdens langdurige droge perioden. Dat is aangenaam tijdens een warme zomer.

De natuur is inclusief

De natuur is inclusief

De hoeveelheid groen zorgt daarnaast ook voor een rijke biodiversiteit. Het ontwerp van Livingstone Park draagt daar prachtig aan bij. Met veel groen en het vergroten van de oeverlengte van de Bloemendaalseweg wordt de ecologische verbinding tussen de stad en het landelijk gebied versterkt. De openbare oevers zullen natuurvriendelijk worden ingericht en voor het openbaar groen zal worden gekozen voor vogel-, vlinder- en bij-vriendelijke planten.

Niet alleen met de omgeving, maar ook bij het ontwerp van de woningen van Livingstone Park houden we rekening met de lokale biodiversiteit. Zo wordt er onderzocht hoe (nest)kasten voor vogels en vleermuizen in de gevels geïntegreerd kunnen worden. De bergingen krijgen een groen vegetatiedak en alle woningen worden voorzien van een groene haag aan de straatzijde.

Livingstone Park wordt een heerlijk rustige plek, omgeven door groen en water, met zowel de stad als de natuur dichtbij. Hier vind je jouw ruimte, hier vind je jouw thuis. Wordt Livingstone Park de ontdekking van jouw leven?

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Livingstone Park is een woongebied met hoge ambities, waar duurzaamheid voorop staat! Duurzaam wonen zorgt voor een schoner milieu, meer wooncomfort en lagere energielasten. Door de toepassing van een bodemwarmtepomp, WTW-unit, PV-panelen en goede isolatie zijn de woningen in Livingstone Park duurzaam uitgevoerd. Met vloerverwarming op alle verdiepingen geniet je van een zeer aangenaam wooncomfort. Livingstone Park is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook voor jou en je portemonnee!